photo
Mcusta Zanmai - Pro Zebra - Nóż Sujihiki 27 cm.
Producent: Mcusta Zanmai.
Jest to typowy, japoński nóż do wszelkiego rodzaju mięs, którego konstrukcja  i wymiary pozwalają na idealne porcjowanie, plastrowanie i krojenie mięs, zarówno surowych jak i gotowanych czy pieczonych. Dane techniczne: Ostrze - 33 warstwowa stal Rdzeń VG-10 Rękojeść - micarta Twardość - 61 HRC +/- 1 Długość całkowita - 41,1 cm Długość ostrza - 27,0 cm Szerokość klingi - 4,0 cm Grubość klingi - 1,7 mm Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny Waga - ok. 179 g Mcusta jest liderem w japońskim przemyśle nożowym. Ich nowoczesne japońskie projekty i zaawansowany technologicznie warsztat budzą zazdrość konkurencji. W przeciwieństwie do wielu masowo produkowanych ostrzy, które są tłoczone, ostrza Mcusta są precyzyjnie wycinane laserowo, a komponenty są obrabiane CNC, aby zapewnić idealne dopasowanie.Mcusta nawiązuje do japońskiej tradycji, jednocześnie przesuwając granice nowoczesnej technologii, aby tworzyć innowacyjne kolekcje japońskich noży. Marka Mcusta Zanmai powstała w 1964 r i jest od początku wlasnością rodziny Hasegawa.Początkowo produkowano tylko nożyczki ale z biegiem czasu zaczęto projektować i produkować wszelkiego rodzaju noże, których doskonała jakość jest adekwatna do ceny.   
Sklep: zlotywidelec.pl
Cena: 1499.00 PLN
Przejdź do sklepu