photo
Cosmoveda Ajowan BIO - cały, 30 g
Producent: Cosmoveda
<h2 class="CxSpFirst" style="text-align:justify">Ajurwedyjska przyprawa dla <strong>cudownego smaku</strong> i <strong>harmonii</strong>. </h2> <p class="CxSpMiddle" style="text-align:justify"> </p> <p class="CxSpFirst" style="text-align:justify"><font style="box-sizing:border-box; -webkit-font-smoothing:antialiased; text-rendering:optimizelegibility; outline:none 0px !important; font-style:normal; font-variant-ligatures:normal; font-variant-caps:normal; font-weight:400; letter-spacing:normal; orphans:2; text-align:left; text-transform:none; white-space:normal; widows:2; word-spacing:0px; -webkit-text-stroke-width:0px; text-decoration-style:initial; text-decoration-color:initial; vertical-align:inherit">Przyprawy nadają potrawom <strong>przyjemny smak</strong> i są <strong>sercem kuchni ajurwedyjskiej</strong>. W Ajurwedzie kojarzone są z <strong>równoważeniem sześciu smaków</strong> i <strong>równoważeniem dosz</strong>. Dosze (vata, pitta i kapha) to zasady ajurwedy, które nie mają odpowiednika we współczesnej nauce.</font></p> <p class="CxSpFirst" style="text-align:justify"><strong>Ajowan</strong> lub <strong>ajovan</strong> czy też <strong>ajavin</strong> przypomina w smaku tymianek. Pokruszoną lub zmieloną przyprawę dodajemy do <strong>dań indyjskich lub curry</strong>. Przyprawa, która w Indiach jest zwykle najpierw prażona przed przygotowaniem, jest często łączona z imbirem i asafetydą. Dobrze komponuje się z ziemniakami, pieczywem, wypiekami, roślinami strączkowymi.</p> <div class="CxSpMiddle" style="text-align:justify"> </div> <h3 class="CxSpMiddle" style="text-align:justify">Cechy produktu wysokiej jakości:</h3> <ul> <li class="CxSpMiddle" style="text-align:justify">Pochodzi z ekologicznych upraw</li> <li class="CxSpMiddle" style="text-align:justify">Opakowanie zachowuje świeżość i pełnię naturalnego aromatu przyprawy</li> <li>Nie zawiera...
Sklep: www.futunatura.pl
Cena: 24.99
Przejdź do sklepu